Art Update 2017

Na de winter van Trump de zomer van de kunst? Was het maar zo eenvoudig. En toch: de kunst mag dan geen oplossingen bieden, haar bijdrage is meer dan ooit gevraagd. Meningen zijn er immers zat, maar wie stelt de vragen? Hoe houden we in een wereld op drift zicht op het grotere perspectief?
Met drie mega-events in een zomer is de kunst in 2017 prominent aan zet. De Documenta, de Biënnale en de Skulptur Projekte gelden wereldwijd als de belangrijkste overzichten van hedendaagse kunst. Wat ze precies gaan brengen is nog niet bekend, duidelijk is wel dat ze de grote onderwerpen niet uit de weg zullen gaan.

In de Art Update-lezingen van 2017 doe ik er uitgebreid verslag van. De reeks start met The State of the Art, een presentatie in de vorm van een essay over de kunst en de wereld van nu naar aanleiding van actuele tentoonstellingen.
In de tweede lezing doe ik verslag van de Documenta in Athene, de derde is aan de Biënnale van Venetië gewijd. De Documenta in Kassel en de Skulptur Projekte in Münster gaan pas op 10 juni van start. Om én tijd te hebben voor een bezoek én met mijn lezingen niet te laat in het seizoen uit te komen heb ik ze in een dubbele presentatie ondergebracht.

Art Update, twee lezingen € 35,-

U kunt ook voor de lezingen afzonderlijk inschrijven:
4/5 Documenta Kassel en Skulptur Projekte Münster, € 35,-
Klik op de titel voor meer informatie en inschrijving

De lezingen worden nog gegeven in:

– Van Abbemuseum, Eindhoven
– MMKA, Arnhem*
– Museum De Pont, Tilburg*
– Natlab, Eindhoven**

*)   deelname aan deze lezingen houdt ook een bezoek aan het museum in; de entree is gratis voor museumkaarthouders.
**) voor de lezingen in Natlab kunt u alleen inschrijven via deze link

  • Museum De Pont
  • Wilhelminapark 1
  • Tilburg
  • zondag 11.00-16.00 uur
  • 23.07.2017
  • Prijs: € 35,00
  • Let op: zondag 23 juli twee lezingen van 11.00-13.00 en 14.00-16.00. Lesmateriaal: behandelde tekst en beelden worden toegestuurd via WeTransfer
  • Code: 17VL03