Navid Nuur, Tentacle Thought #3 (TRY), 2006-08, collectie Art21

Als onafhankelijk kunstadviseur is Ko van Dun betrokken bij verschillende collecties hedendaagse kunst. Een heldere visie staat voor hem daarbij voorop. Bij een collectie gaat het immers niet alleen om de kwaliteit van de afzonderlijke werken maar ook om de vraag hoe de werken elkaar optimaal kunnen versterken.
Van curator tot beleidsmaker, van spreker tot schrijver – het kunstadvies van Ko komt in vele vormen en maten. Ter illustratie, een paar voorbeelden:

De Rabo Kunstzone

Ko van Dun is vanaf de aanloop nauw betrokken geweest bij het publieksprogramma van de Rabo Kunstzone. Zo was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een beleidsvisie en schreef hij de zaalteksten, een audiotour en verschillende interactieve digitale toepassingen. Als adviseur, trainer en schrijver maakt hij het verhaal van de collectie en de exposities toegankelijk voor een breed publiek. Waarbij hij continu zoekt naar nieuwe verbindingen tussen kunst en maatschappij.

Art21

Art21 is een particuliere kunststichting met als doel de samenstelling van een relevante collectie hedendaagse kunst. Ko van Dun geeft advies bij aankoop en zorgt voor de inhoudelijke begeleiding. Ook neemt hij de deelnemers regelmatig mee naar galeries, ateliers en kunstbeurzen in binnen- en buitenland.