Art Update


8 jaar en 600 stukjes later

Athene

De trouwe Art Update-lezer zal het al hebben opgemerkt: sinds begin dit jaar staat het blog in de waakstand en zijn er geen nieuwe stukjes meer gepost. Had ik natuurlijk wel al eerder iets over mogen zeggen. Maar eerlijk gezegd: ik wist niet goed hoe verder en dat is eigenlijk nog steeds wel zo. Eén ding is al langere tijd duidelijk: het blog als medium heeft zijn beste tijd gehad; ook mijn statistieken laten het zien. Waar ik ooit per dag ruim vierhonderd unieke bezoekers gemiddeld had waren dat er het laatste jaar nog maar amper vijftig. Dierbare lezers, daar niet van en vijftig is nog altijd een heel behoorlijk aantal, maar toch, de conclusie is onontkoombaar.
Hoe het er precies gaat uitzien moet nog blijken maar inmiddels ben ik druk bezig met een nieuwe website die ook plaats zal bieden aan een nieuwe pagina met actuele berichten, beschouwingen en foto’s. Wordt vervolgd!

Volgende week ben ik in Athene voor de opening van de Documenta. Zaterdag 15 april is de eerste van een reeks Art Update-lezingen waarin ik heet van de naald verslag kom doen van wat er allemaal te zien is. Klik hier voor alle data en plaatsen.

Voor wie nu al hongerig is naar actuele kunst: The Painted Bird in kunstcentrum Marres in Maastricht is een opwindende onderdompeling in een (schilder-)kunst die alle gewicht van zich heeft afgeworpen. Heel bevrijdend!

The Painted Bird 02 The Painted Bird 05 The Painted Bird 04 The Painted Bird 01 The Painted Bird 03