Art Update


Art Update zondag in Witte de With

 

Short Big Drama is de titel van de fraaie tentoonstelling van Angela Bullock die nog tot 9 april te zien is in Witte de With. Behalve de installaties met de pixelboxes (zie ook De pixelboxes van Angela Bulloch) zijn er prachtige muurschilderingen waarin de kunstenaar ’verborgen systemen’ zichtbaar maakt. Heel spannend. Alleen al dat woordje ‘onions’ in de Big Mac Index!

Wie op zondag 19 februari komt kan zijn bezoek combineren met mijn Art Update-lezing. Deze begint om drie uur in het auditorium. Ik ga niet alleen uitgebreid in op de show van Angela Bulloch maar besteed ook aandacht aan een aantal andere tentoonstellingen, zoals die van Studio Job in Groningen en Daan van Golden in Haarlem. Op dit blog vind je de stukjes die ik er al over schreef.

Inschrijven kan zowel voor de rest van de reeks (3x voor € 54,-) als apart voor de komende lezing (€ 18,-). Ga hiervoor naar www.artupdate.nl/lezingen.

En voor wie er een volle kunstdag in Rotterdam van wil maken: ook een bezoek aan Showroon MAMA, een klein stukje verderop in dezelfde straat, is zeer de moeite waard. Hier zijn de meer dan opwindende, hyperactieve video’s van Ryan Trecartin en Lizzy Fitch te zien (zie ook Een nieuwe ster). Een must voor iedereen die de vinger aan de pols wil houden. Van een nieuwe, indringende maar ook aangrijpende schoonheid. Op de lezing doe ik een eerste poging ze te duiden.

Kortom, stof genoeg.