Art Update


Changing Times

 

Bruce Nauman, Four Pairs of Heads, 1991

Komende week is de aftrap. Eerst dinsdag in Maastricht en vervolgens vrijdag in Eindhoven. Changing Times: twee keer acht bijeenkomsten over moderne en hedendaagse cultuur. Geen gewone kunst- of cultuurgeschiedenis maar wel een levendige afwisseling van kunstwerken, foto’s, muziekfragmenten, die samen een beeld vormen van een wereld die in korte tijd grote stappen zette.
Waar zijn we en hoe zijn we er gekomen? Dit is de kernvraag die telkens weer terugkeert. Vanuit de wereld van nu kijken we terug op de afgelopen halve eeuw om zicht te krijgen op het grote verhaal.

William Kentridge, The Refusal of Time, 2012, Documenta 13 Kassel

Mooi om te constateren dat in deze wat sombere tijden er blijkbaar grote belangstelling is voor dit verhaal. Althans, de inschrijvingen overtreffen onze verwachtingen. In totaal tellen we in Maastricht en Eindhoven samen al zo’n 150 deelnemers.
Overigens, Changing Times is er in Eindhoven ook in een wat compactere versie van vier zaterdagbijeenkomsten van zo’n drieëneenhalf uur met een langere lunchpauze. Speciaal ook voor belangstellenden die doordeweeks niet kunnen.
Als je een indruk wilt krijgen van de opzet kijk dan nog eens naar mijn eerdere posts over de cursus: Think small en Geschiedenis in beeld.
Op www.kovandun.nl vind je alle verdere informatie. Je kunt ook hier klikken.
De inschrijving staat uiteraard nog open.

Maastricht, Bonnefantenmuseum
Changing Times 1
8x, di 23 okt – 11 dec, 14.45 – 16.45 uur

Eindhoven, Van Abbemuseum
Changing Times 1
8x, vr 26 okt – 21 dec, 11.15 – 13.15 uur

Eindhoven, Van Abbemuseum
Changing Times Z 1
4x, za 10 nov – 1 dec, 11.30 – 15.00 uur