Art Update


Dutch Bloggies

Links presentator Daan Nieber, rechts jurylid en prominent blogger Boris van der Ham

Afgelopen dinsdag in Den Haag met een zaal vol bloggers bij de uitreiking van de Dutch Bloggies Awards, de officiële Nederlandse weblogverkiezing.

Art Update was genomineerd in de categorie Kunst, cultuur en entertainment en bracht het tot de finale. Off the record liet een van de juryleden me weten dat het erom gespannen heeft. Uiteindelijk werd ‘t Mick!

Jammer, maar ook zo al heel leuk en inspirerend.

Het publiek was rumoerig en de presentatie rammelde hier en daar. Bloggers zijn activisten en als je daar een zaal mee vol hebt dan ontkom je niet aan een zekere chaos. Veel jonge mensen vooral ook, een groot aantal uit de wereld van de journalistiek, maar ook skaters op leeftijd en de slimme computerjongens en -meisjes waren ruim vertegenwoordigd. Of de kunst in deze wereld al echt wortel geschoten heeft betwijfel ik eerlijk gezegd. Ik weet niet hoe het zit met het blog-enthousiasme onder kunstenaars, maar ik heb de indruk dat in het algemeen gesproken webloggers meer van de taal dan van het beeld zijn. Wat bevestigd wordt door het feit dat bij de verkiezing literatuur wel en kunst geen aparte categorie was. Kan nog komen natuurlijk. Hoe dan ook, volgend jaar doe ik in elk geval weer mee.

Kijk ook even naar De Koekjesfabriek, de blog van Rutger de Quay, de 14-jarige winnaar in de categorie personal blog.