Art Update


Dutch Design Fashion Architecture

Onlangs kwam het bericht in de wereld dat de Nederlandse kijker meer gebruik maakt van internet dan van televisie. En inderdaad, waar heb je de omroepen nog voor nodig? Als je de weg weet stel je zelf heel wat interessantere avondjes televisie samen dan die zij doorgaans in de aanbieding hebben. Het is nog even wachten op de laatste afstemming maar internettelevisie is in aantocht.

Voor de kunstliefhebber alvast een voorproefje. Ga naar www.dutchprofiles.com en klik een van de filmpjes aan. Geproduceerd in opdracht van Dutch DFA tonen ze werk van getalenteerde Nederlandse ontwerpers en architecten. Een prachtige site, goed gemaakte, ter zake doende filmpjes en fascinerende ontwerpen. Een genot om door te bladeren. Als je het beeld maximaliseert is de kwaliteit bijna die van de teevee.

Mijn favoriet is voorlopig Sport Domes, een film over een recent project van Willem van der Sluis. Een kooi cq luchtplaats en sportveld voor gedetineerde asielzoekers; ga er maar aan staan! Het resultaat is even fascinerend als confronterend, mooi en verwarrend tegelijk.

Het is de bedoeling dat er uiteindelijk zo’n honderd filmpjes geproduceerd gaan worden. We kunnen dus vooruit.