Art Update


Nieuwjaarsbijeenkomst met Sandra en Jeroen van Veen

 

Afgelopen jaar maakte hij op een aantal grote podia furore met zijn ‘ligconcerten’. Samen met  zijn vrouw Sandra voerde hij op twee grote vleugels het Canto Ostinato van Simeon ten Holt uit. Met om hen heen het publiek dat zich, liggend op het podium, liet opnemen in een immer uitdijende ruimte van ritmisch herhalende klanken.

Veel lezers van dit blog kennen Jeroen van Veen als de pianist met wie ik de laatste jaren een reeks theaterpresentaties over kunst- en muziekgeschiedenis verzorgde.

Het afgelopen najaar ging hij samen met fotograaf Karel Tomeï met een nieuw project van start: NL XL on Music.  Een fascinerende samenspraak van beeld en muziek op basis van de luchtfoto’s die Karel van Nederland maakte. Jeroen schreef er een soundscape bij en monteerde het geheel tot een nieuwe zintuiglijke totaalervaring.

Onder de titel Uit de lucht gegrepen geven Jeroen en Sandra op zondag 8 januari a.s. een gratis toegankelijk concert tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Theater De Schalm in Veldhoven. Zowel delen van het Canto Ostinato als van NL XL on Music staan op het programma. Daarbij geeft Karel Tomeï een toelichting op zijn foto’s.

De bijeenkomst start om 10.15 uur met een ontvangst in Grand Café Theater De Schalm. De presentatie begint om 10.45 uur.

Aanmelden kan via: reserveringen@deschalm.com

Meer informatie? Klik hier.