Art Update


Rabo Kunstzone

 

Yinka Shonibare, The Pursuit, 2007

Met het feestje gisteravond voor iedereen die aan de totstandkoming ervan heeft bijgedragen, is de opening van de Rabo Kunstzone afgerond. Nederland is een nieuw podium voor hedendaagse kunst rijker. En niet zomaar een. Behalve voor presentaties van haar eigen collectie zal de Rabobank de nieuwe kunstruimte ook gaan inzetten voor solo- en thematentoonstellingen.

Op werkdagen voor iedereen vrij toegankelijk van 9.00 tot 19.00 uur. Voor wie met de trein Utrecht aandoet is het maar vijf minuten lopen. Verlaat het station aan de kant van het Jaarbeursplein, driehonderd meter naar links en je staat voor de nieuwbouw van de Rabobank. De Kunstzone heb je dan al vanzelf in het vizier gekregen.

De eerste tentoonstelling is een try out met als titel Imagine Being There. Belangrijke werken van vooraanstaande hedendaagse kunstenaars zijn samengebracht rond een van de actuele thema’s in de wereld en de kunst van nu: de vraag ‘waar zijn we?’.

Job Koelewijn, The Nursery Piece, 2009

Van buitenaf is de grote ronddraaiende knipselsculptuur van Karen Sargsyan de eye catcher. Binnen wachten onder andere: The Nursery Piece, een ronduit spectaculair recent werk van Job Koelewijn, Pulverous, een monumentale film van Aernout Mik of The Pursuit van Yinka Shonibare.

Overigens de officiële openingstentoonstelling moet nog komen, die staat voor eind september gepland. Dan pas zal de publiciteit echt op gang komen en zal dit nieuwe kunstpodium zijn eigen vaste plaats gaan innemen. Imagine Being There neemt hierop al een feestelijk voorschot.

Imagine Being There, Rabo Kunstzone, Croeselaan 18 Utrecht, tot 9 september