Art Update


Who’s afraid IV

Ik was niet van plan om er verder nog aandacht aan te besteden, maar na een klein berichtje vanmorgen in de Volkskrant gloort er weer hoop:
‘Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III, het beroemde schilderij van Barnett Newman, wordt weer opgehangen in het Stedelijk Museum. Waarschijnlijk is het enorme schilderij nog voor de zomer weer te zien voor publiek.
Het werk werd in 1986 aangevallen door een man met een mes. De restauratie (naar later bleek met een verfroller) draaide uit op een rel. Het doek zou zijn intense glans hebben verloren en werd opgeborgen in het depot.’
Nou ja, hoop. Niet dat ik enige illusie heb dat er alsnog recht gedaan wordt aan het werk, de schilder en zijn publiek. Het Stedelijk heeft zich in de kwestie altijd van zijn arrogante kant laten zien en iets anders is ook nu niet te verwachten. Wat me niet minder nieuwsgierig maakt naar hoe men het werk gaat brengen. Gewoon ophangen en doen alsof de neus bloedt? Of een presentatie in de context van het hele verhaal? Wat het ook wordt, de liefhebber zal het niet onberoerd laten. We gaan het zien!

Voor wie weer een beetje opgewarmd wil worden: onderstaande links verwijzen naar eerdere posts die ik aan het schilderij wijdde.
Who’s afraid I
Who’ afraid II
Who’s afraid? Ann Goldstein?
Who’s afraid III
Who’s afraid? exit