19.11.2017

Art Update, lezing (Tilburg)

What’s next?

Na alle opwinding van ‘The Summer of Art’ nodigt de eerste Art Update van het nieuwe seizoen vooral uit tot ongedwongen kijken.
WeerZien is de titel van de tentoonstelling waarmee Museum De Pont in Tilburg zijn vijfentwintigjarig bestaan viert. Een feestelijk samenzijn van vrijwel louter topwerken maar ook een fascinerende reis door de tijd.
Manifesto Kunst voor in het filmhuis: Manifesto, de alom bejubelde film van actrice Cate Blanchett en videokunstenaar Julian Rosefeldt.
Vuur  Maria Roosen bouwt al meer dan dertig jaar aan een oeuvre dat een grote beheersing van het métier koppelt aan een geestrijke, persoonlijke thematiek. Kunsthal KaDE in Amersfoort eert haar met een solotentoonstelling die oud en nieuw werk verenigt.
Anton Heyboer Hoe je te verhouden met een wereld waarin destructie en ontmenselijking heersen? Een vraag die nog altijd speelt maar die nooit dwingender was dan direct na de oorlog. In het Gemeentemuseum is te zien hoe Anton Heyboer er zijn leven en werk aan wijdde. Een eerherstel voor de man die een van de grootheden van de Europese kunst was.
Hollandse meesters uit de Hermitage Wat hebben de meesters van de 17e eeuw voor ons in petto? Alleen al die ene Rembrandt met dat meisje voor de spiegel!

Verder staan op mijn lijstje nog – met vraagteken -: Koen Vermeule in de Kunsthal en Tal R in Boymans.

U kunt ook inschrijven voor de Art Update-reeks: vier lezingen € 68,-

Data:
zondag 19 november
zondag 4 februari
zondag 25 maart
plus nog nader te bepalen zondag voor Art Update Special

deelname aan deze cursus houdt ook een bezoek aan het museum in; de entree is gratis voor museumkaarthouders

Datum
19.11.2017

Locatie
Museum De Pont
Tilburg
Nederland

Aantal cursusdagen
1

Tijd
14:00 - 16:00

Prijs
€ 19,00

Inschrijven voor Art Update, lezing (Tilburg)

19.11.2017 • Museum De Pont, Tilburg

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.