28.01.2018

Art Update (Arnhem)

De line up van de tweede Art Update van dit seizoen krijgt langzaam vorm. De kunst van nu komt in zijn volle breedte in beeld: van de allerrecentste uitingen van hedendaagse mediakunst tot aan het werk van enkele belangrijke voorlopers.
Rasheed Araeen kan tot de laatsten gerekend worden. Hij is de tachtig gepasseerd maar zijn ster is nog altijd rijzende. In 2017 was hij prominent aanwezig zowel op de Documenta als de Biënnale. Het Van Abbemuseum eert hem met een mooi overzicht.
Oók in het Van Abbe: The Making of modern Art, een originele en geestrijke reflectie op de geschiedenis van de moderne kunst. Mooi ingericht, heel uitdagend ook maar op sommige momenten ook helemaal fout!
En wat te denken van Kahlil Joseph? Onomstreden is hij zeker ook niet. Hoe kan het ook anders voor een kunstenaar uit de hiphop scene van Los Angeles? New Suns heet de tentoonstelling van zijn videowerk. Rechtstreeks uit het New Museum in New York naar het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Misschien wel de meest opwindende tentoonstelling van deze winter in Nederland.
Al bijna voorbij maar wel hét event van het internationale circuits is Days are Dogs, het grote overzicht van Camille Henrot in het Paleis de Tokyo in Parijs.
In Jump into the Future toont het Stedelijk een aantal werken uit de Borgmann Donation. De schenking die aanleiding was voor het vertrek van Beatrix Ruf, maar die vooral ook interessant is als verzameling actuele Duitse kunst.
Het Von der Heydt-Museum Wuppertal presenteert een oeuvre-overzicht van Edouard Manet, de grootheid die anderhalve eeuw geleden actief was maar nog niets aan actualiteit heeft ingeboet.
(Nadere informatie volgt, wijzigingen voorbehouden)

Volgende data:
zondag 18 maart
plus nog nader te bepalen zondag voor Art Update Special

Omdat het museum in verband met verbouwing gesloten is, vinden de lezingen dit seizoen plaats in Rozet, Kortstraat 16

  • Lesmateriaal: behandelde tekst en beelden worden toegestuurd via WeTransfer

Datum
28.01.2018

Locatie
Rozet
Arnhem
Nederland

Aantal cursusdagen
1

Tijd
14:00 - 16:00

Prijs
€ 19,00

Inschrijven voor Art Update (Arnhem)

28.01.2018 • Rozet, Arnhem

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.