07.06.2018

Art Update (Den Haag)

All Too Human

All Too Human is de titel van het grote overzicht dat Tate Britain wijdt aan a century of painting life, met natuurlijk Lucian Freud en Francis Bacon maar ook met meesters als Frank Auerbach, Paula Rego, Leon Kossoff en Stanley Spencer. Een eeuw Britse schilderkunst in haar volle glorie en eigenheid.
En als we toch in Londen zijn: ook Picasso 1932 – Love, Fame, Tragedy is een absolute must see, volledig gewijd aan wat misschien wel het opwindendste en vruchtbaarste jaar uit het leven van de schilder was, vijf sterren in alle Britse kranten.Parijs eert Picasso weer heel anders. Hier wordt tachtig jaar Guernica groots gevierd met een tentoonstelling waarin het hele verhaal van het beroemde schilderij in beeld komt met heel zijn artistieke spin off.

Een ander hoogtepunt van de kunstzomer van 2018 is het grote Bruce Naumann-retrospectief in Basel, de lang verbeide tentoonstelling die in het najaar ook in het MoMA te zien zal zijn. Sacha Bronwasser was er in De Volkskrant helemaal lyrisch over.

Voor wie het dichter bij huis zoekt: High Society in het Rijks Museum biedt een verrassend mooie en interessante doorsnede van de westerse cultuurgeschiedenis.

Art Update is er bij en doet er vanaf begin juni uitgebreid verslag van. Nieuwe tentoonstellingen zullen gaandeweg nog aan het programma worden toegevoegd.

  • Lesmateriaal: behandelde tekst en beelden worden toegestuurd via WeTransfer

Datum
07.06.2018

Locatie
Gemeentemuseum
Den Haag
Nederland

Aantal cursusdagen
1

Tijd
11:00 - 13:00

Prijs
€ 19,00

Inschrijven voor Art Update (Den Haag)

07.06.2018 • Gemeentemuseum, Den Haag

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.