02.06.2019

Art Update: Biënnale Venetië (Tilburg)

De laatste Art Update-lezing van het seizoen is in zijn geheel gewijd aan de Biënnale van Venetië, het groots opgezette en meest complete overzicht van actuele kunst ter wereld. Dé gelegenheid om de vinger aan de pols van de tijd te houden.
De lezing is een heet-van-de-naald-verslag en een kritische beschouwing tegelijk. De omvang van de centrale tentoonstelling, de bijna negentig landenpaviljoens en twintig collateral events maken een scherpe selectie onontkoombaar. Daarbij is de Biënnale ook een politiek podium, is er veel prestige te winnen of te verliezen en staan er voor alle deelnemers grote commerciële belangen op het spel. Allemaal aspecten die het evenement alleen maar interessanter maken maar die niet persé in het voordeel van de kunst zijn.
Wat zijn nu de kunstwerken die er echt toe doen, welke landen hebben serieus werk gemaakt van hun bijdrage en hoe heeft curator Ralph Rugoff het thema van zijn Biënnale – May You Live in Interesting Times – uitgewerkt?

Art Update
Museum De Pont Tilburg
zondag 2 juni

Aangezien het auditorium van museum De Pont niet over een eigen ingang beschikt, betekent deelname aan een cursus of lezing vanzelf ook een bezoek aan het museum. Voor deze entree kunt u uiteraard uw museumkaart gebruiken.

Datum
02.06.2019

Locatie
Museum De Pont
Tilburg
Nederland

Aantal cursusdagen
1

Tijd
14:00 - 16:00

Prijs
€ 21,00

Inschrijven voor Art Update: Biënnale Venetië (Tilburg)

02.06.2019 • Museum De Pont, Tilburg

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.