13.11.2022

De geboorte van de moderne wereld (Heerlen)

Jan Ezendam muziek
Ko van Dun kunst

De geboorte van de moderne wereld
Europa’s gouden eeuw

In De geboorte van de moderne wereld voeren Jan Ezendam en Ko van Dun u binnen in die alleropwindendste periode van de westerse geschiedenis: de jaren waarin het mythisch bewustzijn van eeuwen stap voor stap plaats maakt voor de geest van de modern tijd.

Bach en Rembrandt zijn de geniale scheppende geesten die aan het begin van dit verhaal staan. Als eersten geven zij uitdrukking aan een geheel nieuw levensgevoel.

Deze voorstelling is de eerste in de zesdelige reeks:

De vleugels van de vrijheid
Drie eeuwen moderne kunst en muziek

Rembrandt en Spinoza, Bach en Ingres, Stravinsky en Einstein, het zijn maar enkele van de vele grote namen uit de moderne cultuurgeschiedenis. Zij staan voor een wereld die, mét al haar verworvenheden, voortdurend pendelde tussen euforie en twijfel, tussen de opwinding van het nieuwe en het verdriet om wat verloren ging.   

Beginnend in de 17e en eindigend in de 20e eeuw brengt De vleugels van de vrijheid, verdeeld over zes voorstellingen, drie eeuwen moderne tijd in beeld als een groots en opwindend, maar evengoed dramatisch en soms ook duister verhaal.

Jan Ezendam speelt op de piano en vertelt over het werk van de grote componisten. Ko van Dun sluit aan met het verhaal van de kunst en schetst de bredere cultuurhistorische context.

De geboorte van de moderne wereld
Heerlen, SCHUNCK
Zondag 13 november 15:00-17:00
€  20,00

Voor meer informatie en aanmelding, klik hier

Datum
13.11.2022

Locatie
SCHUNCK
Heerlen
Nederland

Aantal cursusdagen
1

Tijd
15:00 - 17:00

Prijs
€ 0,00

Inschrijven voor De geboorte van de moderne wereld (Heerlen)

13.11.2022 • SCHUNCK, Heerlen

Inschrijven via deze site is niet mogelijk.