03.07.2022

Kunstzomer 22, de documenta (Eindhoven)

2022 als een nieuw begin? Twee jaar gedwongen pauze in een tijd van existentiële crisis heeft de wereld definitief op een tweesprong gebracht. Een keuze lijkt onontkoombaar.

Ook de kunst laat dit zien. Evenzeer uitdrukking van het verlangen naar bevrijding als van de noodzaak tot verandering, schept ze beelden van een bestaan dat pendelt tussen hoop en vrees. Antwoorden heeft ze niet, vragen des te meer. Niettemin, als er de afgelopen twee jaar één ding is duidelijk geworden, dan wel dat het zonder haar niet gaat.

In Venetië en Kassel nodigen de twee grootste kunstevenementen ter wereld ons komend seizoen uit om uitgebreid kennis te nemen van de allerlaatste ontwikkelingen. En dat vanuit twee diametraal verschillende posities: de documenta als haar meest prominente publieke en politieke podium, de Biënnale als ’s wereld grootste theater van de hedendaagse kunst.

De presentaties zijn, aan de hand van vers beeldmateriaal, opgezet als een uitgebreide rondgang over de twee tentoonstellingen, eerst de Biënnale, dan de documenta. Met een kritische bespreking van opzet en uitvoering, alle grote namen en hoe dan ook, heel veel nieuwe kunst.

Data:  zondag 3 juli
Tijd: 14:00-16:00 uur

Datum
03.07.2022

Locatie
Van Abbemuseum
Eindhoven
Nederland

Aantal cursusdagen
1

Tijd
14:00 - 16:00

Prijs
€ 20,00

Inschrijven voor Kunstzomer 22, de documenta (Eindhoven)

03.07.2022 • Van Abbemuseum, Eindhoven