04.02.2019 t/m 01.04.2019

Life & Times (Den Haag)

Liefde, erotiek en passie vormen de rode draad van de tweede reeks van Life & Times. Francis Bacon, Gustave Courbet, Édouard Manet, Auguste Rodin, Diego Velázquez, Paul Gauguin, Pablo Picasso en Rembrandt: zeven schilders en één beeldhouwer, allemaal kunstenaars voor wie leven en werk één waren.
Dat de line up alleen maar uit mannen bestaat betekent niet dat vrouwen uit beeld blijven, integendeel. In vrijwel alle verhalen draait het voor een belangrijk deel ook om hen. Jo Hiffernan (La Belle Irlandaise), Suzanne Leenhof uit Zaltbommel, de Taïtiaanse schoonheden van Gauguin, Saskia Uylenburg en Hendrikje Stoffels, Camille Claudel, Fernande, Olga, Marie-Thérèse en Dora, allemaal hebben ze een grote bijdrage geleverd aan de carrière van hun minnaars. En daarbij ook aan de kunst die ook henzelf eeuwige roem bezorgde.
Overigens, één minnaar is een man, George Dyer de grote muze en liefde van Francis Bacon, de schilder waar de reeks mee opent.
Dat niet alle verhalen even verheffend zijn, soms zelfs ontluisterend, maakt ze niet minder interessant. Wat ze vooral doen is ons dichter bij het vuur brengen, bij de dromen, de verlangens en de driften die zowel leven als kunst voeden.

Data: 4 februari t/m 1 april, niet op 4 maart

Behandelde tekst en beelden worden toegestuurd via WeTransfer.

Tijdlijn

Datum
04.02.2019 t/m 01.04.2019

Locatie
Vreedehuis
Den Haag
Nederland

Aantal cursusdagen
8

Tijd
13:00 - 15:00

Prijs
€ 156,00

Inschrijven voor Life & Times (Den Haag)

04.02.2019 t/m 01.04.2019 • Vreedehuis, Den Haag

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.