11.09.2023

René Magritte (gratis livestream)

Met de livestream Magritte 125 openen we niet alleen het nieuwe cursusseizoen maar nemen we ook onze nieuwe studio in gebruik. Een feestelijk moment dat we graag met iedereen willen delen.

De livestream wordt gratis aangeboden. Als je inschrijft kun je via je account deelnemen. Voor wie nog geen account heeft: klik op de drie streepjes rechtsboven, ga naar ‘Uw account’ en klik vervolgens op ‘Klik hier om uw account aan te maken’. De rest wijst zich vanzelf.

Op 21 november zou hij 125 zijn geworden. Een mooie aanleiding voor een presentatie over een kunstenaar die als weinig andere de tijd trotseerde. 

Hoe kunnen we het mysterie van het bestaan tegemoet treden? Voor René Magritte was de zin van het leven het zoeken naar een antwoord op deze vraag. Een opdracht waar een aantal iconische werken uit is voortgekomen, met het schilderij van de pijp als het bekendste.    

Pas na zijn dood werd de schilder echt op waarde geschat. Inmiddels wordt hij alom gezien als een van de grote wegbereiders van de kunst van nu.

Magritte 125 plaatst zijn werk in een breed perspectief. Waar kwam het uit voort? Wat is er de essentie van? En ook: hoe werkt het door naar onze tijd? Met als rode draad de notie dat niets is wat het lijkt, dat de werkelijkheid zich niet laat vangen en dat ‘waarheid’ alleen als kunst mogelijk is.

Datum: 11 september 2023
Tijd: 14:00-16:00 uur

Datum
11.09.2023

Locatie
Vanuit onze studio op Strijp R
Eindhoven
Nederland

Aantal cursusdagen
1 gratis lezing

Tijd
14:00 - 16:00

Prijs
€ 0,00

Inschrijven voor René Magritte (gratis livestream)

11.09.2023 • Vanuit onze studio op Strijp R, Eindhoven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.