06.09.2023

Verloren in de wereld

In een theatercollege met livemuziek en beelden brengt ‘Verloren in de wereld’ de kunst en de muziek van de vroege romantiek tot leven. Jan Ezendam speelt aan de vleugel en vertelt over componisten als Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin en Liszt. Ko van Dun sluit aan met het verhaal van schilders als Friedrich, Géricault, Goya en Delacroix. Kijken en luisteren staan voorop, gaandeweg ontstaat er een rijk en samenhangend geheel.

Wie zijn wij in déze wereld? De muziek en de kunst van de vroege negentiende eeuw gaven voor het eerst expliciet uitdrukking aan de existentiële onrust van het moderne bestaan. Aan het diffuse onbehagen en het gevoel verloren te zijn in de wereld. Aan de vraag ook wat rationaliteit, nuttigheidsdenken en arbeidsdeling doen met het leven van iedereen.

Experiment en vernieuwing zetten daarbij de toon. De schets en het fragment maakten carrière. Jonge musici en kunstenaars distantieerden zich met hun persoonlijk doorleefde uitingen van de gewichtigheid en de versierlust van oude kunst. Een nieuwe spirituele inspiratie was hun antwoord op de kille afstandelijkheid van de moderne tijd.

Jan Ezendam en Ko van Dun
woensdag 6 sept 20:00
podiumzaal Natlab Eindhoven

Datum
06.09.2023

Locatie
Natlab
Eindhoven
Nederland

Aantal cursusdagen
1

Tijd
20:00 - 22:00

Prijs
€ 19,50

Inschrijven voor Verloren in de wereld

06.09.2023 • Natlab, Eindhoven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.