Kunstgeschiedenis in Heerlen

Lezingen en cursussen van Ko van Dun in Schunck

Een inleiding in de westerse cultuurgeschiedenis of bijpraten over actuele kunst? Wie in Heerlen op zoek is naar verdieping kan terecht in de filmzaal van Schunck. Hier biedt Ko van Dun sinds twee jaar met veel succes cursussen aan.

Wil jij een cursus kunstgeschiedenis in Heerlen volgen?

In verband met de coronaperikelen zijn de cursussen in Heerlen voor onbepaalde tijd opgeschort. Hopelijk kunnen we binnenkort weer van start.

In Heerlen is donderdag de vaste dag voor de cursussen. Altijd van 14:00 uur tot 16:00 uur met een pauze van een kwartier. 
Inschrijven of meer weten? Kijk op de cursuspagina voor meer informatie.

Kunstgeschiedenis op een unieke locatie: Schunck

Het verhaal van Schunck is in de eerste plaats dat van een icoon van de moderne architectuur in Nederland. Frits Peutz tekende het gebouw in 1932 voor het mode- en warenhuis Schunck. Met zijn skelet van gewapend beton en zijn over de volle hoogte en aan alle kanten doorlopend glazen vlies was het een ronduit spectaculaire constructie. Zoiets zag je nog vrijwel nergens!
Na een grondige restauratie werd het Glaspaleis onder de naam Schunck in 2003 heropend als het nieuwe culturele centrum van Heerlen. Wat later verscheen ook weer de oorspronkelijke naam op de gevel.

Wist u dat we ook op andere locaties zitten? Bekijk het aanbod in Maastricht, Eindhoven, Den Haag, Tilburg en bekijk ook ons aanbod van reizen.