Kunstgeschiedenis in Maastricht

Cursussen van Ko van Dun in het Bonnefantenmuseum

Een verkenning van het westerse cultuurlandschap of bijpraten over actuele ontwikkelingen in de kunst? Wie in Maastricht op zoek is naar verdieping kan terecht in het auditorium van het Bonnefantenmuseum. Hier biedt Ko van Dun sinds een jaar of tien met veel succes cursussen en lezingen aan.

Wil je een cursus cultuurgeschiedenis volgen in Maastricht?

In Maastricht is dinsdag de vaste dag voor de cursussen. Altijd van 14:00 uur tot 16:00 uur met een pauze van een kwartier. 
Inschrijven of meer weten? Kijk op de cursuspagina voor meer informatie.

Kunstgeschiedenis op een unieke locatie: het Bonnefantenmuseum

Toen het nieuwe Bonnefantenmuseum in 1995 werd geopend kreeg de transformatie van Maastricht een voor iedereen herkenbaar gezicht. Wat ooit een wat dromerige, in zichzelf gekeerde provinciestad was, toonde zich nu in haar nieuwe rol als internationaal cultuurcentrum. 
Het gebouw van Aldo Rossi is helemaal op deze taak berekend: klassiek en ingetogen en, met zijn spectaculaire koepeltoren, toch heel modern en herkenbaar. 
Sinds het aantreden van Stijn Huijts als directeur heeft het museum ook inhoudelijk een gedaanteverandering ondergaan. Waren collectie en programma oorspronkelijk vooral op de grote namen van de late twintigste eeuw gericht, is de laatste jaren het accent steeds meer op de kunst van nu komen liggen. Met vaak heel verrassende namen.

Wist u dat we ook op andere locaties zitten? Bekijk het aanbod in Eindhoven en bekijk ook ons aanbod van reizen.